Waarom deze site

Als je alles van tevoren wist… Nee, een scheiding was niet iets waarvoor ik had getekend toen ik ruim 10 jaar geleden mijn ja-woord zei. Maar soms lopen dingen anders. Wat de reden van een scheiding ook is: leuk is het nooit. Maar soms is het beter, óók voor de kinderen. Wat voor voorbeeld geef je ze immers mee als ze jullie steeds ongelukkig zien, of als je het zat bent jezelf langer weg te cijferen. Maar ook als het vertrouwen weg is. Of jij óf je partner liever bij een ander is.

Met deze site wil ik vrouwen in dezelfde situatie een steuntje in de rug geven. Laten zien dat er een leven is NA een scheiding.  Natuurlijk is het soms behoorlijk kl*te. De oorverdovende stilte als de kinderen weer het weekend weg zijn. Het alleen thuiskomen na een werkdag. Of de lange weekenden voor de tv omdat al je vrienden nog wel een ‘familylife’ hebben. Iets waar jij als ‘single’ niet meer bij hoort.

Maar naast alle ellende heeft een scheiding ook een keerzijde. Iets wat anno nu nog een taboe lijkt te zijn, omdat een scheiding het imago heeft desastreus te zijn voor de betrokken familieleden. Dat zal ongetwijfeld in een aantal veelbesproken scheidingen zo zijn, maar het kan ook goed uitpakken. Voor iedereen. Je toekomst is uitgewist. Het is de start van een nieuw begin. Een tweede kans, waarin JIJ nu alle touwtjes in handen hebt.  Een kans om het dit keer wel goed te doen en dus niet (nooit!) genoegen moet nemen met minder.

In vrijwel elk kort verhaaltje kan je een achterliggende boodschap vinden. Een advies, tip of handvat om met de dingen om te gaan die je na een scheiding kunt tegenkomen. Omdat niet iedereen hetzelfde ervaart, gebruik ik ook ervaringen van kennissen, vriendinnen die in hetzelfde schuitje zitten. Uiteraard met hun goedvinden. De blogs zijn min of meer chronologisch geschreven. Dus als je alles vanaf het begin wil lezen, scroll dan even door naar onder.

Manloos overleven is net zo moeilijk als dat je het jezelf maakt. Als je het welzijn van je kinderen als uitgangspunt neemt en vanaf nu niet meer achterom – maar vooruit blijft kijken, zal je zien dat alles een stuk makkelijker wordt. Overleven wordt opnieuw voelen dat je leeft. Maar geef het de tijd.

Wil je ook een keer geïnterviewd worden en jouw verhaal delen? Stuur me dan een berichtje via de contactpagina.

schone-lei