De Grote Fail Mannenbingo

Een leuke vent vinden boven je veertigste? Het is vrij lastig. Vriendin Sas (49) is inmiddels tientallen dates verder en als ik haar verhalen aanhoor, loopt ze steeds vast op dezelfde ‘minpunten’ in een man. En dan heb ik het niet over zijn wijkende haargrens of zijn kittige sneakersokjes, maar over basisdingen, waarbij de afknappertjes -zoals hierboven- in het niet vallen. Ik heb het over zaken die eigenlijk heel normaal zijn, maar allesbehalve vanzelfsprekend blijken in datingland. Ik presenteer u dé MANNENFAILBINGO.

Een bingokaart met NEGEN vakjes. Maar eigenlijk is het de bedoeling dat je dus geen bingo scoort. Sterker nog, een lege kaart is juist BINGO

De legenda:

3 of >3 vakjes aankruisen = NO GO
2 vakjes: Wees gewaarschuwd, geniet maar verlies je hart niet.
1 vakje: Voordeel van de twijfel
0 vakjes: GO

De uitleg

1) Werkeloos of geen vast inkomen
Deze mannen praten stoer over hun cryptomunten (Bitcoins) of volgen een cursus tot coach. Anderen hebben een zogezegde sabbatical. Waarschijnlijk omdat ze ontslagen zijn of net failliet.
Vaak gaat deze variant samen met nummer: 3,4,6,7 en/of 8.

2) Geen vrienden of sociaal leven
Meestal hebben deze mannen hun zaakjes best op orde, maar hebben ze totaal geen sociaal leven. Het is een workaholic of iemand die gewoon sociaal onhandig is. Sommige mannen in dit hokje hebben de neiging vol voor de relatie te gaan en zelfs te gaan claimen, wat weer stikbenauwend is. Anderen zijn zo druk met werk en/of zichzelf, dat ze de date vergeten.
Gaat vaak samen met 3

3) Lege koelkast.
De stelregel is: als je niet goed voor jezelf zorgt, hoe kan je dan voor een ander zorgen? Sas kreeg bij een date eendenragout uit het kerstpakket van 2018 voorgeschoteld als ontbijt. De koelkast was nagenoeg leeg. Goede nieuws is dat je zelf altijd van alles mee kan nemen als de man echt leuk is, maar je moet je afvragen of dat is wat je wilt, ook op de lange termijn. Gaat vaak samen met 6

4) Geen vaste verblijfsplaats of woning.
Dit kan een aantal dingen betekenen: Of net gescheiden of geen cent te makken. In geval van ‘net gescheiden, zijn deze mannen vaak nog te druk met de scheiding of andere shizzle. Geen goede basis. Gaat vaak samen met 1 en 7.

5) Niet single
Meestal hele leuk mannen die na een tijdje ‘eigenlijk’ niet echt single blijken, met de nadruk op ‘eigenlijk’. Ze vertellen dat hun huwelijk niet helemaal oké is en ze al maanden geen intimiteit hebben beleefd. Sommige mannen zijn echt op zoek naar ‘nieuwe schoenen’ voordat ze de oude wegdoen. Anderen gaan nooit bij hun vrouw weg en verwachten oprecht dat er een leuke vrouw zo gek is, om hun tekort op te vullen. Let op wanneer een “single man” je tijdelijk ineens blokkeert op de app: het kan zo maar eens zijn dat ze met hun lief op stap zijn, en niet -zoals ze meestal zeggen- weinig bereik, een vergadering in een bunker of net een nieuwe telefoon.

6) Mentaal wrak of op zoek naar zichzelf.
Eigenlijk moet het deze mannen verboden worden om op een datingsite te gaan.. Veel vrouwen hebben ook geen zin in gewauwel, vooral niet als het constant als excuus wordt gebruikt bij nalatigheid in een relatie. Cut the crap, ga op yoga and get a life, man.
Gaat vaak samen met alle nummers.

7) Geen cent te makken.
Ze zeggen dat ze in hun vrije tijd golfen en in sterrenrestaurants eten, maar na afloop van de date willen ze de rekening gesplitst hebben en rijden ze weg in een Twingo of BMW uit 1998 die twee kilometer verderop geparkeerd staat. Gaat vaak samen met 1 en 4 en 8.

8) Niet duidelijk vindbaar op Google en socials.
Nu moeten de alarmbellen gaan rinkelen. Vaak komen deze mannen net uit de reclassering, schuldsanering of een flink faillissement. Ook een spraakmakende onkuise scheiding of een schandaal kan het gevolg zijn. Gaat vaak samen met 1, 3, 4 en 6

9) De mannen met hartzeer.
Het zijn de mannen die door hun ex uit het huis zijn gegooid omdat ze een minnares hadden, en die minnaressen -op hun beurt- niet van plan waren weg te gaan bij hun eigen mannen, waardoor de ‘uithuisgegooide mannen’ nu op een camping zitten en hun verdriet wegswipen op Tinder en vervolgens valse hoop geven aan elke vrouw die wel toe is aan een relatie. Of de mannen die niet doorhadden dat ze teveel aan het werk waren, waardoor hun vrouw tabak van ze had en op zoek wilde naar een man die wel tijd voor haar heeft, waardoor de gedupeerde man tot in lengte van dagen hartzeer heeft omdat hij niet kan plaatsen hoe en waarom hij dit alles niet zag aankomen. Gaat vaak samen met 3, 4 en 6.


Wellicht denk je nu: “Jeetje Bar, wat zuur allemaal”, maar eigenlijk schrijf ik dit ten gunste van de mannen. Puur omdat wij ons, als vrouwen, wat vaker nogmaals achter onze oren moeten krabben als we een vent treffen die wellicht de verkeerde schoenen aanheeft, of iets te lange neusharen heeft, of met wielrenbroekje op de foto gaat, maar wel een dikke nul-score scoort op de failbingokaart. Want een vent met een warm huisje, is altijd nog fijner dan een vent zonder stabiele toekomst.


“Bills Bills Bills” Destiny’s Child

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s