Scharrel talk

Bijna de helft van alle huwelijken loopt stuk. Ik vond het altijd een beetje overdreven. Zoveel gescheiden mensen ken ik niet, behalve bij mij op kantoor. Hoe het komt weet ik niet, maar het ene na het andere huwelijk loopt stuk. En gescheiden mensen trekken elkaar aan, want je hebt altijd wel iets om over te praten: de opvoeding en het huishouden in je eentje, de herkenbare troubles met je ex én het altijd alleen thuiskomen.

Tijdens de afscheidsborrel van Bert, zaten ik, Tineke, Joke en Mascha met elkaar aan tafel. Joke is al ruim veertig jaar getrouwd en de rest, ik incluis, zijn gescheiden. Hoewel, Tineke is ooit gescheiden maar inmiddels ook weduwe. Dat is ze al ruim een half jaar, maar toch durft ze nog steeds niet echt de hort op.
“Mijn moeder vindt het echt niet kunnen dat ik al af en toe een wijntje ga drinken”, vertelt Tineke. “Ze vindt dat ik thuis moet gaan zitten rouwen”.
Kom op zeg, zei Mascha, dat was vroeger, niemand neemt het je kwalijk, je bent nog geen zestig!
‘Nee, dat weet ik wel, maar toch voelt het raar, ik ben er nog niet helemaal aan toe denk ik, hoe zit het met jou dan, Mas?’
Pffff, ik ben nu al bijna vijftien jaar alleen. Ik moet oppassen dat ik niet zo’n type word die geen mannen meer om zich heen verdraagt. Bovendien; mijn dochters vliegen uit en ik zit steeds vaker alleen. Tsja, zij hebben wel een sexleven. Ik geloof dat ik voor het eerst echt toe ben aan een nieuwe relatie.
Mascha hield zich in voor Joke, want ze zag haar ogen heen en weer schieten. Als je veertig jaar getrouwd bent, zoals Joke, kabbelt je leven immers rustig en geroutineerd door.

En jij dan Babs?’, vroeg Mascha snel om de aandacht van zich af te halen, ‘ga jij weer de markt op?’
“Schei uit zeg!”, en ik schrok van mezelf hoezeer ik dit meende. Ik moet er nog niet aan denken. “Ik geloof dat ik het juist wel lekker vind, helemaal geen vent. En misschien blijft het wel bij een pauze en komt het weer goed”, maar dat laatste zei ik niet hardop.

Maar je kan er toch ook gewoon een scharrel bij nemen, alleen voor de lusten?
Zes ogen schoten richting Joke. Want het was toch echt Joke die dit zei.
Joke, die al veertig jaar koffie zet en onderbroeken uitwast voor dezelfde man, maar blijkbaar wel de behoefte snapt van af en toe een flink potje ketsen.

Scharrelen. Ik heb nooit gedaan, nooit behoefte aan gehad, ook nu niet. Maar als zelfs Joke er nuchter tegenaan kijkt.

Ik zette mijn pokerface op en vertel Joke dat ik demi-sexueel ben.
Wat is dát dan, hahahah! Iets nieuws?
‘Nee, dan heb je van nature pas zin in intimiteit, als je ook een emotionele band met iemand hebt. Je kan het dus niet zomaar op iemand die er – hoe zeg ik dit- alleen maar appetijtelijk uit ziet.’

Jeetje, en ik dacht dat ík ouderwets was’, brieste Joke.“Sandra Dee” Olivia Newton John

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s