In verbinding komen

De vrouw van mijn spraakzame keukenboer Herbert, is verliefd op een ander en dat weet hij. Dat is ze al een tijd, maar ze weet niet wat ze er mee aan moet. Herbert wist dat ook niet, dus stak hij zijn hoofd in het zand. Maar dat vond zijn vrouw ook weer niet oké want ze vond dat hij wel mocht laten merken dat Herbert voor haar wil vechten door meer interesse te tonen en wat spiritueler te worden, zoals zij was.
Dus kocht Herbert een kast vol zelfhulpboeken en ging hij in retraite
.

Ikzelf echter, liep al weken te tobben met de vraag: wel of geen snelkookkraan, dus ik belde Herbert na zijn afzondering op. Het ging eigenlijk wel oké met hem want daar op de berg was hij volledig in verbinding met zichzelf gekomen.
Verbinding (jeukwoord #1). Iedereen wil tegenwoordig: ver-bin-ding. Met zichzelf, met elkaar, met de muziekinstallatie, met je lichaam en je zeven chakra’s. En als je dat eenmaal gevonden hebt, dan ligt de focus ineens weer op loslaten. Uiterst circulair marketingfoefje, daar in die zelfhulpsector.

Goed, terug naar Herbert, want ik was met Herbert verbonden, via de telefoon en ik hoorde een twijfel in zijn stem want hij zei: ‘Het ging eigenlijk wel.’ En ik, de onbedwingbare nieuwsgierige, moest daar natuurlijk op doorvragen.

Welnu, Om een lang verhaal kort te maken: Zijn vrouw was nog steeds aan het twijfelen maar nu hij zo in verbinding met zijn binnenste Herbert was gekomen, had hij zijn hoofd uit het zand getrokken en was hij de confrontatie aangegaan en had hij het uiteindelijk kunnen plaatsen.
Joh da’s fantastisch‘, zei ik, ‘maar wat zei die innerHerbert er dan van?’ “Laten we er samen een wijntje op drinken in de ashram?”
Herbert lachte niet, hij zei: “Ik ken jou niet goed, maar jij bent best wel sarcastisch hè? Het zou voor jou ook goed zijn, om in verbinding te komen met jezelf, en niet steeds overal een grapje van te maken als iets of iemand te dichtbij komt.”

Ik schrok een beetje van die aanval uit onverwachte hoek. Herbert verbrak de verbinding en ik voelde me niet eerder zo onverbonden. Herbert had meer gelijk dan ik toegeven wil.‘Run run run’ Junge Junge

Naschrift: Hoewel Herbert nog van zijn vrouw houdt, heeft hij besloten haar tijd te geven om uit te zoeken wat ze precies met haar verliefdheid aan moet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s