Hitsig appje in de groepsapp

whatsapp

Sportvader H. was zo bezoedeld van hitsigheid, dat hij een heet appje per abuis aan de groepsapp van de sportclub had geadresseerd. Met als gevolg dat alle ouders van zijn bronstige toestand op de hoogte waren gesteld: “Schatje, gaan wij straks nog sexen?” luidde de vraag in de appsgroep. Moeder L. reageerde gelijk met een tranen-met-tuiten-gelachen emoticon.

Het leed werd nog erger toen bleek dat het hem niet lukte de appjes te verwijderen en de coach hierbij om hulp vroeg. (“Dat moet je zelf doen joh” appt moeder G.) Vervolgens deed hij uit de doeken hoe miserabel hij zich door zijn blunder voelde en toen hij zijn app ook nog eens nader wilde verklaren (“we waren aan het geinen”) en iedereen daarop zijn zegje deed, trok ik er maar een zak chips bij open.  Want ondanks dat ik het zwaar met hem te doen had, amuseerde ik me stiekem enorm aan zijn onfortuinlijke actie. Maar ergens was ik wel geprikkeld door zijn appje. Niet in de zin van dat ik me aangesproken voelde, maar van de vraag op zich: ‘Of we straks nog gaan sexen’.

Ik heb die vraag nog nooit gehad. Ik zou ook niet weten wat ik met zo’n vraag aan moet. Ik stel me voor dat ik op zolder de was aan het ophangen ben en dan van dé vriend zo’n appje krijg. En dat ik dan, stante pede, moet bedenken of ik wel of geen zin heb, straks. Alsof ik een koffiezetappartaat ben, die je moet aanzetten zodat ik alvast kan voorgloeien. Of druppelen.

Maar toen verplaatste ik me in hem: ‘Waarom stelde hij deze vraag en begon hij niet eerst met een beetje suggestiviteit of hinten. Iets waar ik nog wel eens gevoelig voor kan zijn, mits met de juiste subtiliteit. Nee, niets van dat alles, H. wilde vast weten waar hij aan toe was. Want misschien vond hij wel té vaak de hond in de pot. Kwam ‘ie helemaal getrimd, gestreken en geboend in de deo bij z’n vriendin aan, en dan wilde ze alleen maar: knuffelen. #mehhh

Zaterdag verscheen hij langs de zijlijn en mengde zich -alsof er niets was gepasseerd- in het gezelschap. Hier en daar werd wel gegniffeld, maar ik vond hem dapper. En bovendien heeft hij waarschijnlijk een leukere woensdagavond gehad, dan velen van ons. Lucky bastard.

Physical – Dua Lipa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s