Er niet (meer) bij horen…

grilmaster

Eén van de grootste teleurstellingen in het versgescheiden zijn, was het besef dat ik er niet meer bij hoor als single mom. Immers, ik breng (meestal) geen vent mee naar de BBQ with friends. Een vent die ook speklappen kan draaien, zodat de vrouw en ik kunnen wijnen. Nee, nu kom ik slechts in mijn eentje én dat is niet wenselijk want, – en dit is letterlijk zo gezegd-  ‘dan hangt de partner er ook maar zo bij’.

Het is nu vier jaar geleden dat ik dat zinnetje te horen kreeg als afwijzing en nog steeds schuurt het een beetje. Vooral omdat het écht onmogelijk lijkt, een vriendschap op te bouwen of te laten continueren met stelletjes.

Mijn vriendenbestand bestaat nu voornamelijk uit gescheiden vriendinnen en 50+ mannen. En dat is voldoende, maar soms steekt het, vooral nu in coronatijd. Ik sprak erover met Jan Diederik (40+), hierna te noemen: JD. JD is ook gescheiden en hoewel we het over de Messengerapp van Facebook altijd prima kunnen vinden, hebben we in real life niet zoveel met elkaar. We spreken dat ook uit, en dat is fijn, dat zo benadrukken, ik hou van het ongecompliceerde.

JD en ik bespreken zo eens in het half jaar ons leven als single parent, compleet met alle struggles die we daarbij tegenkomen. Ik vertelde JD dat ik er soms wat verdrietig van word, dat ik er niet meer bij hoor, en dat ik overweeg een BBQ-grillmasterworkshop te gaan volgen, in de hoop het gat op te vullen dat ik blijkbaar sla met mijn onvolprezen singleverschijning.

Ben jij gek” tikte JD vrij venijnig terug, “leren BBQ-en?  jeetje Babs, snap je het dan echt niet?”
Wat?
“Doe niet zo naïef, je bent gewoon te leuk enzo”.
Toe ‘es, dat valt ook wel mee hoor.
Echt niet, je vormt een bedreiging, die vrouwen zien ook wel dat je leuk bent, én grappig en onafhankelijk, daar houden veel mannen van”.

Zo had ik er nog niet tegenaan gekeken. Bovendien lijkt het me, dat als je als koppel gelukkig met elkaar bent, het vertrouwen goed zit. En je een verstrooide muts zoals ik, of wie dan ook, niet als bedreiging ziet. En indien je dat wel zo ziet, je dan bij jezelf te rade moet gaan, waar de jaloersheid vandaan komt of dat deze relatie je nog wel past. Immers, je moet jezelf nooit tekort doen met een man/vrouw die blijft twijfelen of jou niet (meer) ziet staan. Volgens Jay Shetty dan, dé loveguru van dit moment.

Maar zo denk ik. En misschien ben ik daarin wel te ruimdenkend. Of te resoluut. Misschien schrikt dat wel af.

Ik ga dus maar gewoon mijn brikettenstarter leren starten voor de volgende BBQ.
Kan dat met lampolie?

“Skywards”  Davina Michelle

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s