De vriend heeft een midlifecrisis

KTM_790_ADVENTURE_R_MY19_90-1024x682

De vriend heeft een midlifecrisis. Maar het goede nieuws is dat we al halverwege zijn, want hij komt er voor uit. Dat waardeer ik. Maak het bespreekbaar en praat erover, dat helpt. Het slechte nieuws is dat halverwege ook betekent dat we nu op het hoogtepunt zijn, en dat is soms lastig.

Hij is zich ervan bewust dat zijn leven nu op de helft is en dat het leven zich al gevormd heeft en hij er weinig meer aan kan veranderen. Hoeft ook niet echt, want het is op zich best prima, maar toch. Hij mist de thrill. Nu had ‘ie al een mountainbike, een jachtakte, én een blonde wulpse godin als vriendin (ondergetekende), maar dat was niet genoeg. Sinds een week staat er een oranje, witzwarte Red Bull crossmotor in zijn woonkamer. Je kunt er niet omheen, letterlijk en figuurlijk. Tijdens elk gesprek dwalen zijn ogen af naar de opzichtige tweewieler. Ik voel me er een beetje door buitenspel gezet. Net zoals Prinses Diana ten tijde van Camilla: “There were three of us is this marriage.”

Vanwege alle dingen die hij van zichzelf móet doen om zijn innerlijke rust te hervinden, is onze relatie een beetje studentikoos geworden. In de zin van: Eten, Drinken, (uit)Slapen en Repeat. Ik denk dat ik het maar moet accepteren. Hem moet laten uitrazen, zoals je veel leest in zelfhulp-artikelen voor vrouwen met mannen in een midlifecrisis. Met de verwachting dat het vanzelf weer overgaat, en hoe meer je erover gaat zeuren, hoe een grotere hekel hij aan je krijgt en hoe vaker hij de behoefte heeft om de hort op te gaan, of te kite-surfen, of een oldtimer te kopen, of – in zijn geval- op de crossmotor weg te sjezen.

Hij verwacht eigenlijk dat ik het ook zo leuk vind dat hij een nieuwe hobby heeft. Dat ik ‘m stoer vind op zijn brommert. En dat vind ik dan wel lief, bijna aandoenlijk. Dus zoals het een goede lieve vrouw betaamt, moedig ik hem aan, reageer ik braaf met appjes als ‘have fun’ en: ‘gaaf zeg’ als hij weer eens als superheld op zijn motor poseert.

“Ik vind het echt niet tof hoor, als je zulke dingen stuurt”, sprak hij onlangs uit. “Zo ben jij niet. Kan je niet gewoon een keer echt iets menen? Of oprecht geïnteresseerd zijn?”
Ik voelde zijn teleurstelling in mij. Ik dacht even na, zette mijn meest serieuze blik op, en vroeg toen of er ook een zijspan in dezelfde kleur verkrijgbaar was, met bijpassende helm.

….

En ik meende het eigenlijk echt.
Heus

#prayforus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s