De man met bagage (Tindertranen)

IMG_0626

Vriendin Sas was verdrietig. Haar derde Tinderdate leek ‘the one’ te zijn, maar toen ze al gewaxt en geolied op de bank zat te wachten tot de deurbel ging, belde hij op; hij kon niet komen want hij stond op Schiphol en vloog met de eerstvolgende vlucht naar Malaga. Hij moest uitzoeken wat hij nog voor zijn ex-vriendin voelde en ow ja: het ging niets worden tussen Sas en hem. Sas nam nog een wijntje, en nog één. Alleen.

Sas date nog maar eventjes met hem, maar het was hem gelukt haar binnen drie weken te overtuigen, dat zij de ware voor hem was want; hij had zijn leven lang gezocht naar iemand zoals zij. Ik zou jeuk krijgen van zulke uitspraken, maar Sas viel in katzwijm. Hij woonde in een vakantiepark en die keer dat ze naar hem zou gaan, was de verwarming in zijn chalet kapot. Voor het gemak noemen we hem dus even: De Chaletman.

Die volgende dag werd Sas wakker met een kater die haar toch een fijne nachtrust had bezorgd. Even later zat ik met Sas en nog twee vriendinnen het hele gebeuren te analyseren. Want dat doen wij vrouwen, altijd. Vriendin N. en Sas dachten dat Chaletman echt in de war was om zijn ex, maar vriendin G. en ik kregen de indruk dat Sas slechts een tussendoortje was. Immers: die kapotte verwarming en het overdadig charmeren lieten bij mij wat alarmbelletjes rinkelen.

Sas en vriendin N. keken ons wat beteuterd aan. Was onze mening te zuur? Zijn we de goedheid in de man verloren? Of zijn we net iets te vaak gebroken door mannen? We kwamen tot de gezamenlijke conclusie dat veel mannen gewoon niet alleen kunnen zijn. Deze mannen willen eerst nieuwe schoenen hebben voordat ze de oude wegdoen. En dan ook precies in die volgorde, want als mannen slechts nieuwe schoenen op het oog hebben, weten ze nog niet of ze ook daadwerkelijk lekker lopen. Ze willen de nieuwe schoenen eerst gepast en ingelopen hebben, plus de zekerheid hebben dat ze zijn eigendom worden, voordat ze de oude inruilen. Want stel je voor dat ze met lege handen voeten komen te zitten: Crisis, afgang, lonely = fail.

Vriendin N. kon erover meepraten. Ook zij had een aantal Tinderdates gehad met mannen die nog half in een relatie zaten en op zoek waren naar beter. Iemand had haar na de zoveelste mislukte date geadviseerd niet telkens te swipen op kitesurfers en festivalgangers in te strakke t-shirts, maar op mannen in polo’s. Het leverde haar een relatie op met -inderdaad- een man in polo die al een tijd geverifieerd gescheiden was en ook echt alleen woonde.

Stilte. Pauze in je liefdesleven. Die psycholoog van mij had zoveel gelijk. Tijd voor jezelf. Ruimte om alles te overdenken en te plaatsen. Nadenken over wat je wilt, wat je mist en kàn missen. Want alleen moet je het ook zien te redden. Een relatie als aanvulling, niet als noodzaak. Maar soms lijkt het alsof voornamelijk vrouwen mans genoeg zijn om in deze stilte te willen investeren.

Met Sas ging het na twee dagen zwelgen al snel weer goed. Ze denkt dat Chaletman ergens wel om haar gaf door het zo ruw ‘cold turkey’ te spelen en haar niet aan het lijntje te houden.

En zo werd Chaletman zowaar een held.
Op sokken dan.

 

“Scared to be lonely”  Martin Garrix

Verder lezen over de Tinderstories van Sas? Lees hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s