Kaal sterretje

bikinilijn

Ik lag onlangs open en bloot bij Ingrid. Ingrid is een soort antikapster want: ze onthaartOok daar. Maar waarom dáár hoor ik je denken. Welnu, dat snap je pas als je ook alleenstaand bent. Of wordt, en weer een nieuwe vriend hebt. Of wilt. En waarom vertel ik dit? Omdat het nieuwswaardig is. Of eigenlijk niet.

Want niets is zo persoonlijk als de coupe van het onderkantje. Er zijn dames, die slechts de bikinilijn willen doen, dus een paar centimeter eraf gesnoeid geschroeid. Anderen willen ALLES eraf. Een kale poes. Ik vind dat persoonlijk te jeugdig, haast onzedig. Wat ik ook niet snap, is het lijntje of streepje. Optisch lijkt het dan, alsof je downunder, nóg gespletener wordt. Alsof één en ander doorloopt tot aan je navel. Met recht een voorbips.

Ingrid schiet in de lach om mijn uitleg en maant me vervolgens om te ontspannen. Ik zeg dat het lastig is, zo met frontaal zicht op mijn beavershot. ‘Hoeft echt niet hoor’, zegt Ingrid zacht, ‘we komen hier vanalles tegen’. Ik zei dat ik dat graag geloofde en vertelde dat vriendin Annabel binnenkort haar grote teen wil laten laseren. Daar blijkt ze een aantal zwarte haren -nee, zeg maar gerust- een aantal dikke snaren te hebben, want ik wed dat je er de “Cello Suites” van Bach op kan spelen, constateerde ik onlangs.

Nee, we zien écht wat Barbara“, en dan begint ze te fluisteren: ‘het is tegenwoordig helemaal in om een kale anus te hebben, en vooral bij mannen. En dat beperkt zich niet alleen tot LGTB-ers, maar ook de ‘gewone’ heteroman laat massaal zijn sterretje laseren’.
Terwijl Ingrid de laser langzaam over mijn bikinlijn strijkt, met stroomstootjes die voelen alsof er twintig elastiekjes tegenaan worden geschoten, probeer ik een reden te verzinnen waarom heteromannen hun sterretje willen laten ontharen. Zou de partner zich aan zijn anuskrullen ergeren? Blijft er na een wcbezoek regelmatig wat in hangen? Zitten er überhaupt veel haren daar? Is het een erogene zone?

Ik sluit mijn ogen en zie Ingrid voor me: ze staat achter een man, die zittend op handen en knieën voorover is gebogen. Zachtjes spreidt ze zijn roodgespikkelde billen en stuurt dan haar lasergun kundig -door de kroezende jungle- naar de rand van zijn knipogende sterretje.

Zo, dat was het” roept Ingrid waardoor ik mijn anale gedachte abrupt moest afbreken. Ik krijg ineens een hoop respect voor haar vak. En dat heb ik nog steeds. Want soms, als ik het even niet zie zitten op het werk, denk ik altijd even aan Ingrid, die behaarde sterretjes voorgoed moet laten shinen.

‘Cello suites no. 8’   Bach

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s