De verlaten man

verdrietige man

Rob is verlaten door zijn vrouw. Vrij onverwachts, na een goed huwelijk, dacht hij. Want zijn vrouw dacht daar zo niet over. Al een tijdje gedroeg ze zich anders. In plek van het vertrouwde beschuitje met hagelslag bij het ontbijt, lepelde ze de hele dag avocado’s en linksgedraaide soyayoghurt met chiazaad. Ook zat ze elke dag bij ochtendgloren in de zonnegroet bij de YinYangYogales en zocht ze al mediterend naar stilte en innerlijke rust, samen met haar online spiritual coach.

Die rust vond ze niet bij Rob. Want Rob houdt op een bourgondische manier van het leven en is allesbehalve vegan of spiritueel. Dus Rob moest wieberen. Ik kwam hem een tijdje terug tegen. Hij had mijn site ook al doorgespit en vond daar het zijne van: “Hartstikke leuk hoor, jouw blog over manloos overleven, maar het is niet in evenwicht Babs, je moet mijn verhaal nog even opschrijven. Over hoe ik nu vrouwloos overleef.”

‘Is goed, begin maar, hoe bevalt het?’, vroeg ik.

Rob zette zijn bekende glimlach op, maar zijn ogen lachten niet mee.
‘Heb je hartzeer Rob?’ hoorde ik mezelf brutaal vragen.
“Dat niet echt, ik respecteer haar keuze. Bovendien denk ik niet dat je bij iemand moet willen zijn die twijfels heeft of een andere toekomst voor ogen ziet, daarmee doe je jezelf tekort. Maar het is soms wel erg stil in het grote huis, en dat vind ik lastiger dan ik wil toegeven. Ik kan eigenlijk niet veel, ik kan amper koken. Kan je niet wat recepten verzinnen? Zullen we daar een boek over schrijven? Schrijf je mijn verhaal nog wel op eigenlijk?”

Bij deze. Maar het verhaal is nog niet af. Dat vertelde ik Rob toen al. Als je net een paar weken vrouwloos bent, ben je nog niet echt aan het overleven, maar aan het wennen. Ik vertelde dat we nog even moeten wachten, als het stof is neergedwarreld en er genoeg tijd is verstreken om alles te verwerken.

Want alles heeft zijn tijd. Tijd is de beste raadgever. Daar hoef je geen guru voor te zijn.

Wordt vervolgd.

 

“Somebody that I used to know” Goteye

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s