Het voordeel van de scheiding

Vanavond is er voetbal op tv. Een hele belangrijke wedstrijd. Ajax – Tottinghamnogwat, halve finale Champions League. Ik hoef niet te kijken. Dat hoef ik al vier jaar niet meer. En dat is fijn. Het is niet dat ik het die jongens niet gun, het scheelt me gewoon écht niets.

Baas over eigen afstandsbediening is een luxe die ik kreeg na de scheiding. Ik was niet de baas over de tv. Ik was een verplicht meekijker. Sommige stellen maken daar afspraken over. Dat heb ik niet gedaan. Die gewoonte is er bij ons ingeslopen en ik heb het klakkeloos geaccepteerd. Als gewoontes langzaam irritaties worden, is het te laat om er nog wat aan te doen. Dan kan je er niet veel meer aan veranderen. Dan heb je het te pikken of moet je iets anders verzinnen. En dat is wat ik deed. En ik was er keigoed in.

Vier jaar geleden was ik kampioen in Candy Crush. Ken je dat spel nog met de snoepjes, voor op je IPad? De meesten zijn op level 68 blijven haken. Ik niet, samen met nog een select gezelschap CandyCrushprofessionals , wachtten we wekelijks op de update en dan was het de kunst wie er als eerst bij het schroevedraaiertje (finish) kwam. Ik won meestal. Ik ben op level 825 blijven steken. Niet omdat ik niet verder kon, maar omdat ik rond die tijd de afstandsbediening voorgoed terugkreeg. Als ik even een snelle berekening maak, spendeerde ik wekelijks ruim vijftien uur aan Candy Crushen.

Feit is, dat dat spelletje op die momenten, een beter tijdverdrijf was, dan te kijken naar een groen scherm met een chronisch joelend geluid op de achtergrond. Nog steeds als ik dat geluid tijdens het zappen hoor, krijg ik de neiging om te gaan gamen. Het herinnert me aan al die avonden dat ik mijn tijd zat te verdoen door digitale snoepjes te verschuiven. Nu daaraan terugdenkend, voelde ik me meer ‘eenzaam’, dan dat ik nu bijna elke avond alleen op de bank zit.

Nou ja, alleen. Ik volg het reilen en zeilen van gebeurtenissen in een vooroorlogs Londens warenhuis, ik verbaas mezelf dat ik vol verwondering kijk naar een vrouw die drakeneieren uitbroedt en ik weet inmiddels hoe je kristalzuivere speed kan koken. Die serie – Breaking Bad- heb ik overigens net uitgekeken. Dat is het nadeel van deze nieuwe hobby – bingewatchen. Je valt elke keer weer in een zwart gat na het laatste seizoen. Daar zit ik nu dus in. Dus.

Elk voordeel heb z’ n nadeel.
Briljante voetballers verzinnen cliché’s die kloppen als een zwerende vinger.

 

“Duurt te lang”  Davina Michellevoetbal

Eén reactie

  1. Sommige echtscheidingen lopen uit op jarenlange ellende en andere niet. Hoe komt dat? Heel belangrijk daarvoor is de manier waarop je uit elkaar gaat. Goed scheiden doe je door samen onder ogen te zien dat het huwelijk voorbij is en te bespreken hoe het nu verder moet. Het grote voordeel van echtscheidingsmediation is dat de mediator neutraal is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s