De vagina van meester Cage

beaver

Tijdens mijn middelbare schooltijd, hing in het biologielokaal van meneer Cage, een grote foto op posterformaat met daarop een wijd opengesperde vagina. Een close-up, inclusief haartjes en bloed want: het was het begin van een geboorte. Ik vond het aanzicht vreselijk. Ik wilde er niet naar kijken. Máár, angst en fascinatie liggen dicht bij elkaar dus ik móest er wel steeds naar kijken.

Meneer Cage was nogal principieel. Hij kwam elke dag op de fiets vanuit de Veluwe naar school en sprak over een schede als hij het had over de vagina en ontweek bij voorkeur elke vraag die met voortplanting te maken had. Misschien dacht hij het met deze foto wel in één keer uit te leggen. Misschien was het wel zijn vorm van preventieve seksuele voorlichting in de zin van: Kijk naar deze foto, als je seks hebt, is dit het gevolg. Maar als ik er nu aan terug denk, aan vroeger dus bijna 25 jaar geleden, krijg ik er een beetje #metoo gevoelens bij. Ik bedoel, ik werd tegen mijn wil in geconfronteerd met een naaktfoto. En wat voor één.

Plat gezegd, of in terminologie van nu: die foto is niets meer of minder dan een rasechte beavershot. Die term moest ik ook googlen toen ik er voor het eerst van hoorde. Na het skiweekendje had ik contact gehouden met de Noor. Op een avond vroeg ik of hij in Oslo ook het noorderlicht kon zien waarop hij me terugappte met – inderdaad- het noorderlicht maar op de voorgrond een enorme vlezige fallus in erecte toestand. Daaronder stond geschreven: ‘Now show me your beavershot’.

#MeToo.

Terug naar de biologieles. Met regelmaat verliet ik de schoolkantine eerder om alvast naar het biolokaal te gaan en de poster om te draaien. De vagina leidde me teveel af, ik kon er niet meer tegen. Vaak was de poster na enkele weken weer omgedraaid. Op een dag deelde meneer Cage in de klas mee dat hij er niet van gediend was dat de foto van de schede steeds werd omgedraaid. Ik verstopte me hevig blozend achter het boek. Die week erna heb ik een post-it op de schaamstreek geplakt, geknipt in een hartje. De volgende les was de post-it weg.

Nu ik groot ben, kijk ik anders naar de poster met de wijde vagina.

En dus ook een beetje naar meneer Cage.

 

‘Dirty old man”  Three degrees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s