Unieke ouderavond

lange jan

De ogen van de juf leken wel die van ‘Lange Jan’ uit de Efteling toen ik de klas binnenkwam samen met dé vriendin van mijn ex. Haar pupillen schoten tig keer heen en weer in de oogkassen en ze keek me aan alsof ze wilde vragen: ‘Is dít de bedoeling? Wíl jij dit wel?’ Ik besloot de juf uit haar lijden te verlossen en gaf uitleg: ‘Het leek ons een goed idee om dé bonusmoeder ook eens een keer mee te nemen’.

Het idee kwam niet van mij, maar van de ex zelf, en ik vond het gelijk een uitstekend idee. Hoewel de communicatie tussen mij en de ex zo nu en dan uitmondt in een Babylonische spraakverwarring, kan ik met zijn vriendin lezen en schrijven. En dat is fijn. Ook voor mijn dochters. Want met de puberteit in aantocht, is het alleen maar heel prettig, als je daar met een vrouwpersoon contact over kunt houden. Ook als het gaat om het maken van huiswerk, spreekbeurten of traktaties. In dat laatste bleek dé vriendin erg goed toen ik het weer eens vergeten was. Ze maakte een creatie die zelfs lof oogste in de lerarenkamer. Handig joh, een creatieve bonusmoeder.

De juf leek gerustgesteld. De vriendin stelde goede  vragen en het gesprek ging na de kookwekker zelfs nog even door. De juf van de oudste dochter reageerde wat relaxter toen we plaatsnamen op de schoolstoeltjes: ‘Nou, sjonge, dit heb ik in mijn hele carrière nog nooit mee gemaakt, maar wat fijn dat het zo kan’. Dé vriendin en ik moesten lachen. We waren ons er al van bewust dat dit bezoek zo een scene uit ‘De Luizenmoeder’ kon zijn.
Bij het afronden van het gesprek sprak de juf ons nog lovend toe: dat ze het zo mooi vindt dat het zo ook kan en ze daar een hele gelukkige leerling voor terug ziet.

Dé vriendin en ik stapten naar buiten en waren beide toe aan een Fishermans Friends. De bevestiging, dat je het als (bonus)moeder tóch goed doet, ondanks een scheiding, voelt als een pleister op de wond. Vooral als het komt uit de mond van iemand die wekelijks intensief met je kind doorbrengt, zoals een schooljuf.
Dé vriendin en ik bleven nog een tijdje napraten op het schoolplein. Verbaasde gezichten van aankomende ouders lieten ons koud. Die week erop kreeg ik een appje. Het gerucht gaat dat mijn seksuele voorkeur is veranderd en ik nu een vriendin heb.

Ik heb geen moeite gedaan het te ontkennen. Ik denk er zelfs over na om het aan te dikken.

 

“I kissed a girl”  Katy Perry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s