Column: Tinderella

Tinderella

Oudvriendin Carla komt uit Brabant. En bij niemand rolt de G zo zacht, als uit haar mond. Carla dacht een fijn huwelijk te hebben met Joop. Maar Joop dacht daar anders over. Een dag na de verjaardag van hun zoon, stapte hij op. ‘Het gevoel was niet meer zoals het hoorde te zijn en hij kon niet meer zo doorgaan. En nee, er was geen ander’.
Uh-huh.
Natuurlijk was er een ander. Dat snapte Carla ook wel. Maar Carla ging niet bij de pakken neer zitten.

‘Zeker, het was echt kei-kl*te hoor,’ vertelde Carla. ‘Maar ik dacht na een paar maanden: ‘Wittewat, ik vertrek een week naar de Costa. Dat was superlekker joh, in m’n eentje. Herboren kwam ik terug en dacht: mij maken ze nie klein! Ik kocht een mountainbike en ging elk vrij weekend een partij sjezen van de berg, ook daar bij jullie, hoe heet ut? Amerongse Berg? Ja, die ja. keigaaf. Ik viel zo ineens 15 kilo af. Carla 2.0 was geboren, oh wacht, maak daar maar Tinderella van. Had ik dat al verteld? Ik zit dus op Tinder. Heerlijk joh. Ik voel weer dat ik leef. En zo heb ik me echt al een tijd niet meer gevoeld, ook niet tijdens mijn huwelijk. Ik ben mijn sexualiteit aan het herontdekken. Ik wist niet eens dat ik dat in me had’.

Binnen drie minuten waren Carla en ik weer op een niveau alsof er nooit een aantal jaar tussen had gezeten. Een scheiding verbindt. Nu zijn we opnieuw lotgenoten. Ik luisterde haar aan en vond de manier waarop zij zich door de scheiding heen heeft geslagen, ronduit bewonderingswaardig.

‘Oh Babs, ik moet dit verhaal echt nog vertellen’, ging ze verder. ‘Ik werd dus een keer gelinkt aan een ex-scharrel van een vriendin van mij. Zij had bij hem haar tandenborstel laten liggen. Tijdens het tandenpoetsen zag ik de roze borstel liggen en vroeg toen: ‘Hé, is dat de borstel van Karin, ze was hem al kwijt, vind je het goed dat ik hem voor haar meeneem?’ Gos, je had zijn gezicht moeten zien. Hij kon er wel om lachen. Tja, je maakt van alles mee op Tinder. Ik vind het ideaal. Ik hoef voorlopig geen vaste relatie meer. Al die verplichtingen, bah bah. Het ene weekend ga ik naar een concert, dan naar een festival en ik wil ook nog een keer naar Ibiza. Ga je mee?’

‘Klinkt goed’ zei ik. ‘Maareh, dan ga ik eerst ook maar ff wat meer trainen, want anders durf ik niet naast je te lopen in zo’n wit kanten-transparante tafelkleedtuniekje. Wittewel?’

Wordt misschien vervolgd.

 

‘Titanium’  Sia & David Guetta

Eén reactie

  1. […] Tinderella was in de wolken. Na flink getinderd te hebben, was er eindelijk een man door de ballotage heen gekomen waar ze iets serieus mee op wilde bouwen. Hij deed alles wat haar ex niet deed, zoals koken, borrelplankjes snijden en wijntjes drinken. Alleen, hij deed het niet zo vaak, want hij had het heel druk met zichzelf. Met als gevolg dat Tinderella alsnog vrijwel het hele weekend alleen op de bank zat.Na wat Tindergescharrel had Tinderella eindelijk een vent ontmoet waar ze iets serieus mee op wilde bouwen.  Tim, de nieuwe vriend van Tinderella, was lief, leuk en grappig. En hij kon ook nog eens koken. Toen ze net een relatie hadden, legde hij haar in de watten. Tinderella wist niet wat ze meemaakte, ze voelde zich een prinses.Maar naarmate de relatie vorderde, greep Tim steeds meer terrein voor zichzelf. Een heel weekend zo eens in de twee weken, werd al snel gehalveerd naar slechts anderhalve dag en zelfs dan presteerde hij het om op zaterdagavond tegen middernacht aan te kloppen. Om vervolgens die dag erna weer voor dag en dauw op te staan om te gaan vissen of te gaan werken.Toen ze aangaf dat ze de relatie op deze manier niet meer zo leuk vond, wachtte haar een koude douche. Tim werd kribbig en snapte niet waar ze zich druk om maakte. Hij vond dat ze maar moest snappen dat hij het vissen echt nodig had en hechtte geen waarde, aan wat Tinderella nodig had. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s