Datingtips van ondergetekende

hart

Van bil gaan op je eerste date, bleek dus niet verstandig, volgens de overlevering. Maar hoe zit het met je tweede date? Ik vond het lastig. Bink had me uitgenodigd voor een etentje thuis en ik wist niet of ik mijn pyjama wel of niet mee moest nemen. Ik verstopte mijn weekendtas  stiekem in de achterbak. Vol moed en kloppende zenuwen reed ik naar het dorp van Bink, op ruim een half uurtje rijden van mij vandaan.

Bink’s deurbel hing achter een klemmend tuinhek en bleek het niet te doen. Toen ik  even verder liep stond Bink daar voor het keukenraam te koken, in een lichtblauwe hoody mét schort om. Mijn hart sloeg over: dit beeld van hem zou ik nooit meer vergeten. Bink zwaaide de achterdeur open, meldde dat zijn koortslip over was en kuste me netjes op drie wangen. Het rook binnen heerlijk naar risotto met truffel én Robijn-wasverzachter. Bink trok in één beweging een fles wijn open.
Wijntje?
‘Ja lekker’, loog ik.
Want ik hou niet zo van wijn. Ik hou wel van het effect van wijn, maar de smaak kan ik niet waarderen.

Hoe dan ook – let op, dit is les 1- als een man die naar Robijn ruikt, risotto voor je kookt, in een schort én vraagt of je een wijntje wil, weiger dan niet en doe gezellig mee. Na een aantal wijntjes ben je immers vergeten dat het niet lekker smaakt.

Ondanks dat Bink waanzinnig had gekookt, kreeg ik het bijna niet weg. Liefde gaat door de maag, zeggen ze, en dat klopt. Het droge wijntje was dus meer dan welkom om de risotto mee weg te spoelen, want mijn huig leek perkament.  Les 2: laat dat niet merken.

Na het eten, stookte Bink het vuur nog eens extra op en namen we plaats voor de open haard. Bink trok nog een fles wijn open, dus ik moest even de heikele kwestie boven tafel brengen:
‘Maareh, ik moet eigenlijk nog rijden straks, denk ik,… toch?’
(Hij) Ow echt, blijf je niet slapen? We zouden morgen naar Amsterdam kunnen gaan, als je dat leuk vindt, tenminste.
Ah oke, maareh, heb je het logeerbed klaargezet dan?
(Hij) Uh, nee, nog niet, hè, vergeten. Wil je een tandenborstel lenen? Of pyjama?

En zo geschiedde het. We zaten samen op de bank and than we kissed. We dronken nog twee wijntjes, gingen toen naar boven, en deden all the things that lovers do. Vervolgens sliepen we tot het middaguur uit, haalden verse broodjes, lazen de krant, liepen door Amsterdam en herhaalden bovengenoemd schema nog een keer, en nog een keer. En dat inmiddels al ruim twee jaar. Sindsdien LAT-ten we lang én (meestal) gelukkig.
Les 3: forceer niets, heb geen verwachtingen, just go with the flow.

 

‘Fire’   The Pointer Sisters.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s