Vervolg daten #3: De ‘logeerweek’

advocaat


Mijn avonden bracht ik al append door met mijn drie kandidaten van de datingsite. Wie nam ik mee op date: Werd het de interessante sportjournalist? De knuffelbeer van een architect of de spannende Koos fotoloos? Het voelde een beetje als de logeerweek van BZV, waarin ik ze alledrie een beetje leerde kennen. Maar het keuzemoment naderde.

De sportjournalist bleek zo’n zekere waar ik het niet zo op had. Hij vroeg zelfs een keer of ik soms op humor zat. Die snapte ik niet zo dus daar kwam de eerste wrijving al. Toen hij even daarna over zijn kloppend lid begon, en ik eerst in de veronderstelling was, dat hij het over zijn lidmaatschap bij de plaatselijke judo-vereniging had, schrok ik een beetje. Foei! De sportjournalist viel af.

En dan de architect. Ja, dat was een leukerd: dromerige ogen, beer van een vent, maar misschien een beetje te lief. En ook de afstand was een dingetje. Zo ergens diep in Brabant. De afstand zou te pijnlijk worden. Brabant viel af.

Koos Fotoloos, de juridisch ondernemer -met als nickname BNK- bleef spannend. Aanvankelijk had ik hem overspoeld met vragen over de afwikkeling van de scheiding, die hij braaf beantwoordde, dus ik vond dat ik hem nog wat schuldig was. Maar dat was geen straf, BNK schreef ontzettend leuk, iets waar ik -als schrijver- natuurlijk gevoelig voor was. Maar ergens was ik op mijn hoede. Waarom plaatste hij niet gewoon een profielfoto van zichzelf? Was hij kalend? Was hij een dwerg? Had hij een bochel, wat wás er?

Toen ik hem op een avond vroeg of hij ook zo’n zwarte toga had, appte hij terug:

‘Ja, ik heb mijn eigen toga, Met mijn naam aan de binnenkant in gouden letters. Thuis draag ik hem graag op commando en dan binnenstebuiten, zodat de letters op mijn rug goed zichtbaar zijn. En dan ren ik daar al wapperend mee door het ’t huis. #probeer daar maar een voorstelling van te maken’.

>Proest<
Ik schoot in de lach en tegelijkertijd sloeg mijn hart een keer over. Ik voelde een kriebel in mijn buik opkomen, maar die werd gelijk onderdrukt door het beeld van de kalende dwerg met de stem van Moszkowicz.

Gelukkig volgde een ontknoping snel want BNK -inmiddels verbasterd tot BINK- appte dat hij die week een kort interview op RTL nieuws zou geven. Na lang wachten, kwam Bink eindelijk voor de camera, met een lichtblauw geruit overhemd en ogen die er exact bij kleurden. Hij klonk ernstig als een dominee en zijn kapsel was ronduit twijfelachtig, maar hij had de perfecte kaaklijn van Batman en zijn ogen leken wel net twee halve maantjes, als hij lachte.

Bink was leuk
Bink was door de ballotage.

Wel of niet van bil gaan op de eerste date? Je leest het hier

‘Someone like you’     Adele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s