De man die zijn vrouw bedroog met haar beste vriendin

judas

De ergste nachtmerrie van Jolien kwam uit: haar man bleek inderdaad een affaire te hebben en wel met haar beste vriendin én collega, van 12 jaar jonger. Een maand geleden had ze nog geen vermoeden. Ze waren op elkaar uitgekeken, vertelde ze toen ze langskwam. En dat was echt zo, Jolien was op Danny uitgekeken en hij ook op haar. En hoewel het in de verte -na 20 jaar huwelijk- toch hard aankwam- was het een reden die te verteren viel. De ware reden echter niet…

Jolien bleek al een tijdje met onderbuikgevoelens rond te lopen. Het was haar opgevallen dat haar man meer tijd doorbracht met haar beste vriendin, dan met haar. En toen hij op een dag weer even sigaretten ging halen en daarna nog even langs zijn ouders zou gaan, besloot ze naar de flat van haar beste vriendin te rijden. Bingo! Geen sigarettenkiosk te bekennen, wel hun gezinsauto, tactisch in een hoekje geparkeerd achter een boom.

Jolien belde me op, of ik nog pammetjes had liggen want ze zat hevig te trillen na de ontdekking. ‘En dat wicht noemt zich mijn beste vriendin, nee, het enige wat zij wil, is de kwast van mijn man gedoopt in haar koffieboon’.  Ze is een grote verraadster, een JUDAS’, gromde Jolien. ”Maar ze mag hem hebben hoor, met z’n graflucht uit zijn peperkoekgebit’.

Jolien was boos maar- en dat is het charmante aan Jolien- ze wordt dan onbedoeld heel grappig. En hoewel ik mij verplicht voelde, meelevend mee te knikken, schoot ik pardoes in de lach van wat ze zojuist uitkraamde. Gelukkig nam ze het me niet kwalijk. Ze moest zelfs meelachen. Humor is het sterkste wapen bij lastige momenten. Als je je humor verloren bent, dan is het pas echt erg met je gesteld.

Ik wist het toen zeker: Jolien kwam er wel weer bovenop.

“Jolene”  Dolly Parton

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s