Vervolg daten #2: Tachtig brieven!

brieven

De tweede datingsite, waarop ik mij inschreef, was een stuk toegankelijker. Ik hoefde alleen een stukje over mezelf schrijven (= ook best lastig) en naar wat voor partner ik op zoek was. Ik ‘loade’ een recente foto ‘up’ en het afwachten kon beginnen. Het zou ongeveer een dagdeel duren voordat mijn profiel werd goedgekeurd door de moderators, spannend.

Toen ik de volgende avond mijn laptop openklapte, had ik al meer dan tachtig berichtjes. Tachtig! Woei, ik voelde me net een boerin uit Boer zoekt Vrouw, die zojuist bezoek had gekregen van Yvon Jaspers met een pakket vol brieven. Ik zette een pot thee op, en begon alle vleierij aandachtig te lezen.

Mailtjes met spelfouten vielen bij voorbaat af. Waarom weet ik niet, maar ik merkte dat ik een slimme ‘gewone’ man, interessanter vond, dan een goodlooking bicepboy, die zijn aanhef met ‘HEYYYYYY BABSIE/blondje/lekker ding’ of iets in die strekking begon. Voor de rest bleek de helft van de brievenschrijvers, uitermate sportief te zijn (boring) of van lange strandwandelingen te houden (cliché AF).

Ook kandidaten met een nickname als: ‘Prins op het witte paard’, of: ‘Op zoek naar geluk’ vielen af (#why?). En dan de profielfoto’s. Mannen in pak hebben het nooit gedaan bij mij (#zeldensexy) Of vakantiefoto’s waar de ex van was weggeknipt (#fail). En dan waren er natuurlijk tal van mannen, bij voorkeur geposeerd in ski-outfit of met mountainbike in de hand, compleet met strak wielrenbroekje waarin de zeem nog eens extra leek opgekruld. (#hoedan?). Kortom, ik moest mezelf weer eens op mijn vingers tikken vanwege mijn kieskeurigheid.

Uiteindelijk bleven er na een aantal weken van digitale oriëntatie,  drie gegadigden over. Een sportjournalist (vlotte schrijfstijl), een architect (interessant) en een Koos Fotoloos die juridisch ondernemer was. Vooral die laatste sprak me wel aan, Niet in het minste geval omdat hij geen foto bij zijn profiel had en daarom wat ter verbeelding overliet, maar ook omdat ik nog wat vraagjes had over de juridische afwikkeling van mijn scheiding (= handig).

Na wat heen en weer mailen, gaf ik ze alle drie mijn telefoonnummer.

Lees hier verder

“Hello”  Lionel Richie

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s