Van thuisblijfmoeder naar frietbezorger

thuisbezorgd

Buurvrouw Babs heeft een nieuwe baan: Scooterbezorger bij de plaatselijke snackbar. Ze vindt het heerlijk om weer te werken. De laatste keer dat ze gewerkt heeft, was ruim tien jaar geleden, voordat de kinderen kwamen. Maar nu na de scheiding vond ze het tijd om weer wat te gaan doen. Deze week heeft ze haar eerste loon gekregen. Het voelde fantastisch, zo haar eigen geld, en heeft gelijk een afspraak gemaakt voor nieuwe wenkbrauwen.

Babs trouwde een succesvol ondernemer, en samen vonden ze dat het beter was, dat zij na de geboorte van hun eerste dochter, thuisbleef voor de kinderen. Maar naarmate de jaren verstreken begon het te kriebelen. Ze wilde weer graag wat doen, maar dat hoefde niet van haar man. Dat stemde haar somber, ze voelde zich nutteloos. Dus wanneer er een klusje gedaan moest worden, snelde Babs naar de bouwmarkt om spullen te halen. Een Ikeapakket was de hemel voor haar. Ze heeft zelfs een keer een stenen tuinmuur eigenhandig gesloopt, tot frustratie van de aannemer, die daar geen extra uren voor kon rekenen.

Na bijna tien jaar huwelijk tekende Babs de scheiding. Natuurlijk heeft elke scheiding zijn redenen, maar ik denk dat Babs het heerlijk vond, om weer wat verantwoordelijkheid te hebben. En vooral geen verwachtingen meer, en dat geeft haar rust, zei ze met een glinsterende traan in haar ooghoek

Nu brengt ze in haar kindloze weekenden bestellingen rond, of helpt ze een handje mee in de snackbar. Soms na afloop, kom ik haar ophalen, en eten we samen een patatje met een milkshake kiwi, en lachen we om de situatie. Zo vertelde ze dat ze pas bij haar exman en hun kinderen moest bezorgen. Dat was handig, zei Babs want ze kon toen gelijk haar oude scooterhelm ophalen. Die zat wat beter dan de helm die ze van de snackbar leende. Babs denkt vaak heel functioneel. Daar hou ik van.

En Buuf Babs houdt ook weer een beetje van zichzelf, want ze heeft weer een functie. En dat maakt haar gelukkig.

Do more of what makes you happy. Sommige cliches kloppen als een zwerende vinger.

‘Een eigen huis’  Rene Froger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s