Buurvrouw Babs boort zelf.

brievenbus
Een van de klusjes die ik moest overnemen nadat de man uit huis was vertrokken, was de kliko aan de weg zetten. Best leuk, want ik kom meestal wel iemand tegen. Toen ik dat afgelopen woensdag deed, hoorde ik een geboor en een getimmer van jewelste. Daar aan de overkant stond een vrouw met een heuse boormachine een gat in haar deur te boren. Compleet met gereedschapgordel om haar heup. Het was Babs, de overbuurvrouw.

Hoewel we beiden single mom zijn, en onze voornaam delen, zijn we voor de rest heel anders. Terwijl mijn huis vol staat met dingen die ik eigenlijk niet nodig heb, is Babs heel functioneel. Ze houdt van orde in haar huis. Zo heeft ze WIFI tot in haar tuin, geïntegreerde stopcontacten en tochtstrippen bij de voordeur.

Tochtstrippen die ze zelf aanbracht, met een boormachine! Een echte, van Bosch. Nu woon ik al een flinke tijd manloos, maar als er geboord moet worden, bel ik Michel, mijn klusjesman. Babs woont nog maar drie maanden alleen, en zij kan het nu dus al, manloos. Zelfs met pluggen enzo, die ze dan tussen haar tanden klemt als ze boort. Precies zoals het hoort.

Ik heb daar bewondering voor, ik vind dat stoer. Toen ik terugliep naar huis zag ik overal bladeren op de oprit. Ik wilde een hark en stoffer en blik gaan pakken, maar bedacht ineens wat Babs zou doen: Be praktisch, be like buuf Babs: koop een bladzuiger. Dus ik ging op zoek. Na dertien zuigers te hebben vergeleken heb ik nu een 3-in -1 bladzuiger gekocht. Hij kan blazen, zuigen en vergruizen. En dat laatste is handig, want zo maak je gelijk een composthoop. En dat is weer leuk voor de egeltjes in de tuin.

Bladzuigen is een bezigheid die verrassend leuk is. Net als de heg snoeien of grasmaaien, alleen maakt het zuigen wel een hels lawaai. Zelfs buuf Babs aan de overkant hoorde het. Ze kwam polshoogte nemen. We hebben afgesproken dat ik haar tuintje ga zuigen, en zij mijn brievenbus gaat maken. Want die is pas aangerand door de krantenbezorger. (zie foto)

Together we can do it!
“Go West” Pet Shop Boys

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s