Toe aan een nieuwe vent?

metroman

Vriend Theo Tegeltje vroeg me na mijn scheiding: “Weet jij wat het tegenovergestelde is van liefde?” Ik antwoordde: “dat zal wel haat zijn”. “Fout!” gniffelde hij zoals verwacht. “Het tegenovergestelde van liefde is onverschilligheid. Want haat is een emotie. Een emotie die wordt opgeroepen uit hartzeer of wraak, omdat je iets nog niet verwerkt hebt.

Onverschilligheid is geen emotie. Als je ergens onverschillig over bent, laat datgene je koud”. En dat was precies hoe ik me voelde toen de ex zei dat hij ging samenwonen. Het deed me niet zoveel, al trouwde hij morgen met haar.  Op dat moment wist ik ook dat ik klaar was voor een nieuwe relatie. Vriendin Jessica zei mij vlak voor de scheiding: “Je hebt je exman in je hoofd al veel eerder losgelaten, alleen jullie (t)huis geeft nog reden om samen te zijn”.

“Maar wat voor man zoek je dan?” Vroeg een bevriend stel dat nog wel in die samenstelling wilde langskomen. Ik dacht even na en concludeerde dat het heel simpel was, iets wat ik al die tijd had gemist. Ik zocht iemand die me aan het lachen kon krijgen. Iemand waaraan ik de columns van Paulien Cornelisse kan voorlezen, en daar ook nog naar wil luisteren (al doet ‘ie maar alsof). Maar bovenal zoek ik iemand die vooral niet te zeker is van zichzelf.

Ik word zenuwachtig van zekere mannen. Zekere mannen dragen ton-sur-ton kleding en hebben zo’n ‘lean-back-armenoverelkaar-houding. Alsof ze vinden dat ze het gemaakt hebben, en misschien is dat in sommige gevallen ook zo. Vooral als ze ook nog rete-sportief zijn en pronken met hun  <20-vetpercentages of lijst van marathons. Ik geloof dat er best wat vrouwen zijn, die daar warm van worden. Ik niet. Ik word er onzeker van.  Het is niet dat ik een goede smaak & levenshouding niet kan waarderen, maar zo’n uitgebalanceerde levensstijl, steekt dan zo overdadig af, tegen de mijne. Want ik ben fluffly met mijn >30%, en ik hou heel erg veel van uitslapen en niet al te gezond eten.

Zekere mannen zullen mij nooit kunnen bekoren, omdat ik niet ben, wat zij voor zichzelf nastreven. #perfectie

 

You’re so Vain – Carly Simon